Αναζήτηση
 
Κωνσταντίνος Κώστας

Είμαι Ψυχοθεραπευτής και Εκπαιδευτής Gestalt, Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός. Μέλος της European Association for Gestalt Therapy (EAGT) και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Ψυχοθεραπεία Gestalt (HAGT). Επίσης, είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).

Γεννήθηκα το 1974. Σπούδασα κοινωνική εργασία στο ΤΕΙ Αθηνών, ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εκπαιδεύτηκα στην ψυχοθεραπεία Gestalt αρχικά, για δύο χρόνια, στη Σχολή «Ψυχοθεραπεία και Μεθοδολογία Γκεστάλτ» της Τούλας Βλαχούτσικου και εν συνεχεία, για πέντε χρόνια, στο Gestalt Foundation Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησα. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στο θεατρικό παιχνίδι, για ένα έτος, στην Πλεύσις.

Η αρχή για την κλινική μου εμπειρία έγινε με πρακτική άσκηση σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες (Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι του Ε.Ε.Σ., Λέσχη Φιλίας Κυψέλης). Συνέχισα στον τομέα της ψυχικής υγείας, στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου όπου, μεταξύ άλλων, εργάστηκα ως συνθεραπευτής σε θεραπευτική ομάδα γυναικών με κατάθλιψη (τέσσερα χρόνια) και σε θεραπευτική ομάδα ενηλίκων ατόμων με ψύχωση (τρία χρόνια). Ακολούθησαν δύο χρόνια εργασίας στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής με παιδιά, εφήβους και νέους και τις οικογένειές τους. Τέλος, εργάστηκα για μια δεκαετία στον τομέα της ειδικής αγωγής / αποκατάστασης, στην Ιατροπαιδαγωγική Μονάδα του Κέντρου Θεοτόκος με εφήβους και νέους με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους. Eπίσης, στον εν λόγω Οργανισμό υπήρξα υπεύθυνος για την οργάνωση και λειτουργία Ομάδας Αυτοεκπροσώπησης (self-advocacy group) των εφήβων και νέων του Κέντρου, στο πλαίσιο του European Quality in Social Services (EQUASS).

Παράλληλα, ασκώ ιδιωτική πρακτική ως ψυχοθεραπευτής από το 2004.

Έχω εκδώσει μία ποιητική συλλογή.

Ζω μόνιμα στην Αθήνα με την σύζυγό μου και τους δύο μας γιούς.